Regiowedstrijden N3 pupil 1, pupil 2 en 3e divisie Amsterdam 9 januari 2016

Turnsters OKK bij wedstrijd 3e divisie

Dit wedstrijdseizoen doen drie turnsters van OKK mee in de 3e divisie. De verhuizing naar de turnhal in Naaldwijk vorig jaar en het al eerder vergroten van het aantal trainingsuren werpen hun vruchten af. Er wordt al een tijdje flink gepromoveerd binnen de selectiegroepen, en nu wordt er voor het eerst meegedaan in de 3e divisie.
Voor Rhodé Ouwendijk en Mel van Nieuwkerk (10-11 jaar) was het een spannende wedstrijd. De afgelopen maanden hebben zij ontzettend hard getraind. Op elk toestel stonden er meerdere nieuwe elementen op het programma. Een grote uitdaging, maar wel een die gelukt is. Zaterdag 9 januari konden zij met elk 4 complete oefeningen aantreden op hun eerste wedstrijd. Sprong zorgde helaas voor problemen. Door een weigering had Mel geen volledige score en Rhodé liep een knieblessure op, waardoor zij haar wedstrijd aangepast moest uitturnen. De dametjes hebben zich echter heel snel herpakt en de overige toestellen goed afgemaakt, met resp. een 23e en 31e plaats als resultaat.
Bij de Senioren (16 jr e.o.) kwam Lisa van der Houwen in actie. Ook bij haar zijn de oefeningen flink aangepast om aan haar nieuwe niveau te voldoen. Op brug zijn de eisen erg zwaar en dus nog niet allemaal in Lisa’s oefening verwerkt, maar dankzij een zeer mooie uitvoering wist ze toch een top-10 score te halen. Ook op de andere toestellen kreeg ze dat voor elkaar, met een buitengewoon mooie zesde plaats als resultaat en zicht op een finaleplaatsing.
De volgende plaatsingswedstrijd is op 6 februari.

12508896_735694543198044_1046672570377398942_n

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *