Twee medailles voor O.K.K. regiowedstrijden 4e divisie in Amsterdam 11-3-2017

Afgelopen zaterdag deden twee meiden van O.K.K. mee met de regiowedstrijden 4e divisie in Amsterdam. Na weken lang oefenen was het dan eindelijk zover. Zouden alle nieuwe elementen wel lukken? Zouden de meiden zich plaatsen voor de districtfinale?

Anne van Klaveren kwam als eerste in actie bij Jeugd 1 D1 (verplichte oefenstof). Ze begon met een mooie overslag op sprong, zoals we van haar gewend zijn. Toen kwam een super burgoefening. Voor deze brugoefening kreeg ze zelfs het hoogste cijfer van alle meiden in haar ronde. Vervolgens was de balk aan de beurt. Met inturnen bleef Anne als een huis staan. Maar helaas ging haar bruggetje tijdens de wedstrijd niet zo recht en viel ze van de balk. Gelukkig was de rest van haar oefening wel stabiel. Ook vloer ging erg goed. Na vier toestellen was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. Wat was dat spannend! Met een puntentotaal van 50,25 is Anne tweede geworden.

Na Anne mocht Mandy (jeugd 2 F) aan de bak. Mandy had dit jaar allemaal nieuwe oefeningen. Na heel wat jaar verplichte oefenstof had ze voor het eerst keuzeoefenstof en dan mag je zelf je oefeningen maken. Mandy begon op vloer en zette een mooie stabiele oefening neer. Het volgende onderdeel was sprong, overslag. Daarna kwam brug. Zou die kip nu wel of niet lukken? Tijdens de laatste training ging hij goed, maar met de wedstrijd…. Tijdens het inturnen lukte hij ook. Oei wat spannend, maar gelukkig ging hij tijdens de wedstrijd ook goed. Nog 1 toestel, balk. Alle onderdelen gingen goed, maar die pirouette. Helaas net niet blijven staan. Maar toch nog het tweede hoogste cijfer van alle meiden in haar ronde op balk. Ook Mandy is met een puntentotaal van 44,8 tweede geworden.

Meiden, erg goed gedaan! Nu hard trainen voor de districtfinale.