Wederom medailles voor OKK bij regiowedstrijden in Amsterdam 18-03-2017

Afgelopen zaterdag hadden de junioren en senioren van OKK hun regiowedstrijden in Amsterdam. Bij deze wedstrijd konden de meiden zich plaatsen voor de districtfinale. Een spannende wedstrijd dus!

In de ochtend kwamen Anne Blok, Daphne Hokke, Imke van Elswijk en Naomi Oost in actie bij de junioren E. Sprong en brug gingen zoals verwacht. Toen kwam balk, het “zenuwen-toestel”. Hier en daar een wiebel, soms een val, oei het blijft een moeilijk toestel. Gelukkig konden de meiden daarna naar vloer, een toestel dat de meiden alle vier erg goed kunnen. Hier haalden ze dan ook hele hoge cijfers. Bij de prijsuitreiking bleek dat Imke en Naomi zich rechtstreeks hebben geplaatst voor de districtfinale. Anne en Daphne moeten nog even wachten en hopen dat er iemand afvalt. Zij staan namelijk 1e en 2e reserve voor de finale.

Vervolgens was het de beurt aan de senioren D; Joliene Munier, Judith van Staalduinen, Lisa Blok, Jade Debeij en Dionne Talstra. Joliene begon sterk op brug met het hoogste cijfer in haar ronde. Dionne volgde haar op een tweede plaats. Vervolgens naar balk. Zouden deze meiden hun zenuwen beter onder controle houden? Lisa had haar zenuwen het beste onder controle en haalde het tweede hoogste cijfer in de ronde. Jade volgde haar op de voet op een derde plaats. Jade was ook goed op dreef op vloer, waar zij het hoogste cijfer van de ronde haalde. Lisa kwam er vlak achter aan op een tweede plaats en Judith op de derde plaats. Toen naar het laatste toestel sprong. Ook daar hebben de meiden goed gepresteerd. Judith haalde hier het hoogste cijfer van de ronde. De conclusie was dan ook dat de meiden erg goed gepresteerd hebben. Maar zou het voldoende zijn voor een plek in de finale. Ja, gelukkig wel! Alle meiden hebben zich geplaatst. Daarnaast is Lisa Blok derde geworden en Jade Debeij eerste.

Tot slot kwam Lynn van Geest in actie bij senioren E. Helaas kon Lynn vanwege een knieblessure niet optimaal turnen maar ze heeft haar beste beentje voor gezet. Hierdoor haalde Lynn mooie cijfers op brug, balk en vloer. Zou sprong ook goed gaan? Gelukkig wel. Lynn is boven zichzelf uitgestegen en heeft twee mooie sprongen laten zien. Uiteindelijk is Lynn op een zestiende plaats geëindigd.

Erg goed gedaan, meiden. Gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestaties.